Borstprothese

Een operatie aan de borst(en) is een ingrijpende behandeling. Soms ontstaat door de operatie ongelijkheid. Een borstprothese kan hierbij een oplossing bieden. Nadat de operatiewond hersteld is, kunt u de borstprothese laten aanmeten.

Bij Novalinn helpen we u een passende borstprothese te kiezen in de juiste vorm en maat. Samen kiezen we welke het beste bij u past en aan welke eisen uw borstprothese moet voldoen, dat is namelijk afhankelijk van uw situatie en behoefte. U past en probeert verschillende borstprotheses, totdat we de borstprothese gevonden hebben die mooi en symmetrisch aansluit bij uw lichaam. Het allerbelangrijkste voor ons is dat u tevreden bent.

Er zijn een aantal verschillende type borstprothesen.

Volle siliconen borstprothese

Deze borstprothese is gemaakt van siliconengel, met daaromheen een laag folie. Dit materiaal is huidvriendelijk en voelt natuurlijk aan. De volle siliconen borstprothese heeft ongeveer hetzelfde gewicht als de natuurlijke borst. 


Contactprothese
De contactprothese maakt doormiddel van een plak laag contact met de huid. Daarom mag deze borstprothese pas een half jaar na de operatie gedragen worden, de huid moet helemaal hersteld zijn. Vrouwen kiezen voor een contactprothese omdat deze meebeweegt met het lichaam en daardoor natuurlijker aanvoelt. Een voordeel van de contactprothese is dat het verlichting geeft als iemand veel last heeft van nek- en schouderklachten, doordat het niet in de bh gedragen wordt maar op de huid wordt geplakt ontlast het de schouders.

Deelprothese/Shaper

Wanneer iemand te maken heeft met een borstsparende operatie of een reconstructie kunnen de borsten ongelijk zijn. Een deelprothese, ook wel shaper genoemd, is hiervoor een goede oplossing. Een shaper is in gewicht erg makkelijk te gebruiken om een borst te corrigeren in vorm of formaat.

Lichtgewichtprothese

Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor een lichtgewichtprothese, die 20% tot 30% lichter is dan een volle siliconen prothese. Vrouwen kiezen hiervoor bijvoorbeeld om de schouders te ontlasten bij een dubbelzijdige amputatie. De lichtgewicht borstprothese is niet altijd geschikt. Bij een enkelzijdige borstamputatie kan het verschil tussen de eigen borst en de lichtgewichtprothese onprettig zijn of de symmetrie niet evenaren.

Zwemprotheses
Tijdens het zwemmen kan de zwemprothese uitkomst bieden. Deze is transparant van kleur, chloorbestendig en wat lichter dan de normale borstprothese. Aan de contactzijde kan er water en lucht doorheen stromen. Het is belangrijk dat u een bikini, tankini of badpak kiest waar de borstprothese goed in past en blijft zitten, hiervoor kunt u ook bij Novalinn terecht.

EVE Borstprotheses
Een EVE borstprothese is een op maat gemaakte borstprothese door middel van 3d-scantechnieken.
Deze borstprothese evenaart uw bestaande borst in combinatie met de huid aan de zijde waar u een borstamputatie heeft ondergaan, hierdoor sluit de borstprothese nauw aan.
Het is ook mogelijk om een EVE borstprothese aan te schaffen als u maatverschil ervaart na bijvoorbeeld een borstsparende operatie of bij een dubbelzijdige borstamputatie.

Voor dames die tegen bepaalde problemen aanlopen, waardoor een standaard borstprothese niet adequaat genoeg is, is de EVE borstprothese wellicht een goede oplossing.

Het is erg belangrijk dat u de juiste verwijzing van uw arts heeft, waarom u een borstprothese op maat nodig heeft. Niet iedere verzekering vergoedt een EVE borstprothese op maat, raadpleeg hiervoor uw verzekering.
Voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden of vragen kunt u bellen naar ons op: 06 18 21 65 87 of neem een kijkje op de website van EVE: https://eveborstprotheses.com/

Vergoedingen

Lees meer op de pagina Vergoedingen.

Onderhoud en garantie
Lees meer op de pagina Onderhoud en garantie.